Den naturlige veien til en lydig hund

Velkommen
Våre kurs
Kurskalender
Avdelinger
Instruktører
Hvorfor velge oss?
Kontakt oss
Tips og artikler
Spørsmål og svar
Jobbe med hund?
Info før kurs

Bilde og Filmgalleri

 
Del |   

følg oss på facebook


 
Du er her: // Artikler / Ny lov krever kompetente dyreholdere

Ny lov krever kompetente dyreholdere

Dyrevelferd: Dyreholdere har plikt til å være kompetente. - Norge skal ha et høykompetent landbruk. Da er det naturlig å ha et krav til kompetanse også hos dyreholder, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Sammenliknet med dyrevernloven som regulerer dyrehold fram til nyttår, krever dyrevelferdsloven at dyreholder har kompetanse til å holde dyr.

Kompetansekravet står i lovens §6. Samme paragraf fastslår også - av samme grunn - at det ikke er anledning til å la barn under 16 år ha et selvstendig ansvar for dyr.

- Kompetanse er en viktig forutsetning for å kunne gi dyr best mulige levekår.  Alle som driver innenfor husdyrhold har ansvar for å holde seg oppdatert om ny kunnskap på området, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk som ikke utelukker at egne kurs eller kompetansehevingstiltak kan bli aktuelt.

     


Dyrevelferd: - Norge skal ha et høykompetent landbruk. Da er det naturlig å ha et krav til kompetanse også hos dyreholder, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Foto: Torbjørn Tandberg.

- Høy kompetanse er av stor verdi hos den enkelte bonde og for landbrukets legitimitet, fastslår Brekk.

Kravet om å ha tilstrekkelig kompetanse trår altså i kraft fra midnatt. Da trår lov om dyrevelferd i kraft. Den kommer til erstatning for dyrevernloven som har vært gjeldende fra 1977. Siden Stortinget behandlet stortingsmeldingen om dyrevelferd i 2003, har myndighetene forberedt regelverket på at en lov skulle komme.

- Forskriftene skal følge lovens prinsipper. Siden dyrevelferdsmeldingen kom for 5 år siden, er mye av forskriftsverket allerede oppdatert og forbedret. I samarbeid med Mattilsynet arbeider vi kontinuerlig for å ha forskrifter som gir god dyrevelferd, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Dyrevelferd: Dyreholdere har plikt til å være kompetente. - Norge skal ha et høykompetent landbruk. Da er det naturlig å ha et krav til kompetanse også hos dyreholder, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.Print denne siden Tips en venn   
Registrer din e-postadresse for å motta informasjon om nyheter og nye hundekurs:  
   
  Kontakt oss -  Sitemap
Den naturlige veien til en lydig hund
Publiseringsløsning, nettside og Webdesign av Imbera AS