422616148106434
top of page

Info før kurs

Du har fått plass...

Du har fått plass på hundekurs så lenge du har sendt inn vårt påmeldingsskjema, fått en automatisk bekreftelse på mail og betalt inn kursavgiften. Vi har da registrert deg i systemet vårt.

 

Er du i tvil om du har plass så send oss en sms så sjekker vi det opp. Tlf: 95966812.

 

For at vi skal kunne jobbe profesjonelt med kurs for hundeeiere er kurset bindende som du har bekreftet ved påmelding.

Det vil si at du blir belastet for kursavgiften om du ikke møter.

 

Kursavgift refunderes ikke.

Refusjon/ delvis refusjon av kursavgift gis kun ved fremlagt legeerklæring/veterinærerklæring ved langvarig sykdom eller skade.

Refusjon avregnes fra sykemeldingsdato, og sykemeldingen må leveres til HundeAkademiet snarest etter sykemeldingsdato.

Det hender derimot at vi må avlyse kurs ved for få deltagere eller sykdom hos instruktør. Dersom dette skjer tilbakebetales selvfølgelig alle innbetalinger.

Info før kurs

Endringer ved kurs

HundeAkademiet tar forbehold om endringer i kurset. Noen ganger kan det være nødvendig å flytte deltagere til andre kurs, flytte på kvelder ved sykdom, kulde, ferier osv. Vi kan også måtte avlyse kurs ved for få deltagere eller sykdom.

Info før kurs

Før du kommer på kursplassen...

 

Før du pakker sekken og reiser i spenning til første kurskveld hos oss i HundeAkademiet er det noen ting vi gjerne vil at du skal tenkte på...

 

 • Hunden har kanskje vært alene hjemme en hel dag når du har vært på jobb og trenger å luftes skikkelig. Gjør dette før du kommer slik at vi slipper å bruke så mye tid på dette.

 • Unngå å gi hunden mat før kurs. Det er ikke behagelig å trene når man er mett. Den kan få maten når den kommer hjem. Da er hunden mer ivrig etter belønningen sin.

 • Ta på deg skikkelige klær og sko som er lette å bevege seg i og som holder deg varm/kjølig. Kle deg etter årstiden. Det finnes ikke dårlig vær...bare dårlige klær!

 • Paraply og sekk er ikke å anbefale når man skal trene hund.

 • Tanter, onkler, naboer, venner, bestemor, bestefar er hjertelig velkommen til å være med å delta, men husk at en skal trene hunden om gangen.

 • Pakk godt med drikke til deg og hunden, og husk bæsjeposer!

 

 • Møt opp presis! Husk at andre også deltar på kurset og vi vil utnytte tiden best mulig.

 • Gi oss beskjed om du ikke kommer, og om noen andre stiller med hunden så må de være forberedt

 • Flexi line/rullebånd er kjempefint å lufte hunden i, men egner seg dårlig på kurs. Bruk et vanlig kobbel/leiebånd og et vanlig enkelt halsbånd.

 • Pigghalsbånd/strøm/strup og bjeffehalsbånd er ikke tillat på våre kurs

 

Et siste tips på slutten: Utnytt tiden best mulig på kurs. Legg bort mobiltelefonen og vær der for hunden din. Nå skal dere bli flinke!

Info før kurs

Hele familien er velkommen på kurs

 

Hos oss er hele familien velkommen på kurs så du betaler bare pr. hund. Vær snill å gi oss beskjed om antallet overstiger 3 personer.

Det er viktig at en person har ansvaret for treningen, og når han eller hun trener står de andre på siden slik at det ikke blir forvirrende for hunden.

Vær også nøye med å lære hverandre nye øvelser mellom kurskveldene om dere bytter på å komme slik at vi ikke bruker ekstra tid på dette kurskveldene.

 

Barn er naturligvis velkommen på kurs, og vi anbefaler sterkt at barna er med på hundens trening.

Om barn under 12 år skal delta på vanlige dressurkurs må foreldre eller foresatte være med å følge treningen. Kurs lagt opp for barn med hund ønsker vi at barna deltar fullt og helt på kurset alene.

Info før kurs

Sykdom, løpetid og vaksinasjoner

 

For alles interesse, er det viktig at din hund ikke er bærer av smittbare sykdommer som kennelhoste, lus, lopper ect.

Hvis du er usikker kontakter du oss før kursstart for rådgivning. Gi oss også beskjed om hunden skulle bli syk mens den går på kurs.

 

Vi forusetter at din hund er vaksinert, om ikke kan du også kontakte oss for rådgivning til dette. Valper under 12 uker kan delta uten vaksine så lenge mor til valpen har vært vaksinert. Da vil valpen fortsatt ha antistoffer i blodet. Nytt påfyll er nødvendig ved 12 ukers alder. 

Du kan bli oppfordret til å vise vaksinasjonsattest til din instruktør første kurskveld.

Tisper med løpetid kan delta på kurs, men gi din instruktør beskjed om dette.

Info før kurs

Belønning til hunden

 

Vi bruker positiv forsterkning

Positiv forsterkning er kort fortalt noe som er ønskelig for hunden. Det kan bestå av flere forskjellige ting som, mat, lek, kos og klapp. Alt som hunder normalt sett er veldig opptatt av.

Vi vil at du skal ha med deg veldig gode treningsgodbiter til hunden din. Test ut på forhånd hva hunden din liker best, og hva den virkelig har lyst til å jobbe for. Det skal ikke være store biter, men små glatte godbiter som for eksempel pølsebiter, kokt lever el. er perfekt.

Et godt råd er å ta med dobbelt så mye som du tror du kommer til å bruke:)

Du skal ikke alltid ha godbiter i lomma for at hunden din skal lystre, men under innlæring er dette veldig viktig.

Din instruktør vil lære deg hvordan du skal bruke forsterkeren i treningssammenheng slik at du ikke trenger å stappe hunden full av pølser hver treningskveld. Det er ofte nok med en liten smak sammen med masse ros og kanskje lek. 

Ha også gjerne med en leke som hunden din liker veldig godt. Denne bør være slik at den får plass  i lommen din og kanskje har en snor å holde i. 

Info før kurs

Huskeliste til kurset

 

Pakk med deg en liten sekk med...

 • Godbiter

 • En leke til hunden

 • Lang line til trening

 • Vann til hunden og kanskje deg selv

 • Vanlig halsbånd eller sele

 • Vanlig leiebånd (Ikke rullebånd/flexiline)

 • Hundeposer

 • Stol å sitte på om du trenger det i pausen

 • Kvittering for betalt kursavgift

 • Hunden! :)

 

Ved varme dager husk nok vann! Er det kaldt og kurset ditt skal holdes utendørs kan det være lurt å ha et sitteunderlag/teppe el.å stå på. Små hunder har også nytte av et pledd de kan tulles inn i når de sitter på armen.

 

Vi gleder oss til å møte deg og din hund på kurs:)

Akita i bånd
bottom of page